Welke soorten roestvrij staal worden in OPHARDT-hygiëneproducten gebruikt?

Afhankelijk van de productserie worden bij OPHARDT hygiëne verschillende soorten roestvrij staal gebruikt. De SanTRAL-serie maakt gebruik van roestvrijstalen componenten van AISI 304-kwaliteit (voorheen bekend als 1.4301). De SanFER-serie maakt gebruik van AISI 430 roestvrij staal (voorheen bekend als 1.4016).

Apparaten die in contact kunnen komen met zure oplossingen (bijv. Toiletborstelhouders, de onaanraakbare) zijn gemaakt van AISI 316 L roestvrij staal (voorheen bekend als 1.4404). Deze producten zijn bestand tegen corrosie door verdunde zuren.

 

Hoe reinig en verzorg ik de producten?

Alle roestvrijstalen producten hebben regelmatig onderhoud nodig. In de regel volstaat een vochtige microvezeldoek en zijn er zijn geen verdere reinigingsmiddelen nodig.

Wanneer er reinigingsmiddelen worden gebruikt moeten deze compatibel zijn met de materialen van de dispenser. Zeer zure reinigingsmiddelen kunnen roestvrijstalen producten beschadigen, terwijl sterk alkalische reinigingsmiddelen aluminiumproducten kunnen beschadigen. Gebruik geen organische oplosmiddelen bij het reinigen van plastic oppervlakken op dispensers, dispenservensters of AFP-gecoate oppervlakken.

Reinigingsmiddelen met schurende componenten kunnen zowel plastic als metalen oppervlakken beschadigen en moeten worden vermeden. Oplossingen met hoge zoutconcentraties kunnen ook corrosie veroorzaken.
Door ophoping van gedroogde zeep vormen zich vaak zoutconcentraten op dispensers. Als zeepresten niet regelmatig en grondig worden verwijderd, kan het oppervlak onder de zeep corroderen. Regelmatige reiniging is vereist om dit te voorkomen.

Tijdens het reinigingsproces moeten alle zeep- of desinfectieresten grondig worden verwijderd.
Schade als gevolg van het gebruik van niet-compatibele producten / reinigingsmiddelen valt niet onder de garantie. Evenzo zijn er geen garantieclaims als gevolg van onvoldoende reiniging.

Lees de instructies bij onze producten voor meer informatie.

 

Wat is de levensduur van Ophardt-producten?

Onze producten zijn duurzaam, betrouwbaar en hebben zich al tientallen jaren bewezen in openbare wasruimtes met veel verkeer en in hygiënegevoelige ruimtes van medische voorzieningen. Om onze toewijding aan kwaliteit aan te tonen, bieden we een garantie van vijf jaar op twee van onze vlaggenschipmerken, de Ingo-man® en SanTRAL®-serie. *

* Plastic apparaten en pompen uitgesloten.

 

Wat is de levensduur van de batterijen in Ophardt-producten?

Onze op batterijen werkende dispensers zijn altijd ontworpen om energieverbruik te minimaliseren door een intelligent circuit- en pompontwerp. De levensduur van de batterij is echter niet alleen afhankelijk van de dispenser. Andere factoren zoals de viscositeit van de gebruikte producten, het batterijtype en het pomptype kunnen de levensduur van de batterij beïnvloeden.

Vervang de batterijen voor optimale prestaties als ze leeg zijn. We raden alkalinebatterijen van de volgende merken aan: Varta, Duracell en Panasonic. Deze batterijmerken worden geleverd met onze dispensers.

Gebruik van oplaadbare batterijen wordt niet aanbevolen.