Training handhygiëne Rijnstate ziekenhuis (Radio Therapie Groep)

 

Tijdens de Hygiëne-interventie-week van de Radio Therapie Groep hebben wij een leerzame handhygiëne-training mogen verzorgen.

Deze training gaf duidelijk inzicht in de situaties waarin de handen moeten worden gedesinfecteerd en de gevolgen ervan.

 

Wij kregen vanuit het ziekenhuis de volgende reactie:

 

“De werkgroep infectiepreventie van Radiotherapiegroep maakt zich hard voor een professionele organisatie op het gebied van infectiepreventie en hygiëne. Voor ons als poliklinisch instituut is handhygiëne een absoluut speerpunt. We kunnen immers onze organisatie nog zo goed inrichten, als medewerkers geen goede handhygiëne toepassen is onze inspanning vergeefs. Goede handhygiëne is een onderwerp waar ook The TAPP Company zich vol voor inzet.

 

The TAPP Company heeft tijdens de veiligheidscampagne in de pauzes medewerkers voorgelicht over handhygiëne. Met behulp van infrarood en contrastmiddel werden medewerkers uitgedaagd om te laten checken of de handen goed gewassen of gedesinfecteerd waren. Verder had The TAPP Company een sprekend filmpje, wat liet zien hoe de verspreiding van bacteriën verloopt als de handen niet gewassen of gedesinfecteerd worden. Heel confronterend en pakkend!

Ook hebben we samen met The TAPP Company op alle plaatsen waar handhygiëne toegepast moet worden bordjes geplaatst, zodat er geen twijfel bestaat wanneer en welke handhygiëne toegepast moet worden.”