Handendrogers

Tapp Company kondigt met trots een nieuw ontwerp aan van zijn succesvolle TwinTAPP Plus-handdroger die opspattend water op de vloer voorkomt

 

De Dualflow Plus-waterverzamelzone is volledig opnieuw ontworpen en verbeterd om te voorkomen dat restwater met de hand opdroogt, waardoor het volledig droog blijft en het risico op uitglijden wordt voorkomen. Bovendien helpt deze verbetering de badkamer veel hygiënischer en schoon te houden.

 

De verbeterde Dualflow Plus kan net als zijn voorganger optioneel worden aangesloten op de hoofdafvoerpijp om direct achtergebleven afvalwater te verwijderen. Met deze optie is Dualflow Plus de enige droger op de markt met de beste methode voor waterafvoer: directe aansluiting op de afvoer. Deze verbinding wordt tot stand gebracht dankzij een kit, bestaande uit een flexibele plastic buis en het bevestigingsmechanisme op de handdroger. Deze kit voor directe aansluiting op de hoofdafvoer kan eenvoudig worden geïnstalleerd in alle nieuwe of reeds geïnstalleerde Dualflow Plus handendrogers.


Beide functies (nieuw ontwerp van het waterverzamelingsgebied en directe aansluiting op de hoofdafvoer) maken Dualflow Plus onverslaanbaar in termen van afvalwaterbeheer. Beide oplossingen voorkomen dat overtollig water tijdens het drogen van de handen naar de grond gaat en helpen als gevolg van deze omstandigheid ongelukken door uitglijden te voorkomen, waardoor de badkamer veiliger, hygiënischer en schoner wordt.

 

Besparing

Dat dit niet alleen veiliger, hygiënischer en schoner, maar ook voordeliger is laten we u graag zien aan de hand van het volgende voorbeeld.

We gaan uit van een toiletruimte met een gemiddeld verkeer van 250 personen per dag. 

De gemiddelde kosten van een papieren handdoek zijn ongeveer € 0,012 en bij elke service gebruikt de gebruiker gemiddeld 2,5 handdoek om de handen te drogen. In dit voorbeeld wordt er € 2.737,50 per jaar uitgegeven aan papieren handdoeken.

Als we in hetzelfde voorbeeld de handendroger van het type Dualflow Plus gebruiken hebben we een maximaal verbruik van 4,2 W per keer. Als de gemiddelde elektriciteitsprijs € 0,14/kWh is, kost dit jaarlijks € 53,66.

 

Kenmerken:

• Nieuwe generatie "hands in" type handdroger, snel, efficiënt en elegant ontwerp, zeer geschikt voor plaatsen met een hoge doorgangsfrequentie

• 2 paar infraroodsensoren aan beide zijden van de buitenafwerking, voor automatisch gebruik

• Maximale luchtafvoersnelheid van 410 km/u

• Handen drogen in 10-15 seconden

• Verstelbare vermogensmotor waarmee het energieverbruik kan worden geregeld (tussen 420 en 1500 W)

• Bevat een HEPA-filtermedium dat vaste deeltjes in suspensie filtert (pollen, huisstofmijt, tabaksrook, enz.), wat de luchtkwaliteit aanzienlijk verbetert

• U kunt optioneel een ionisator opnemen ("Ion Hygienic"-technologie) die de lucht zuivert door negatief geladen deeltjes (anionen). Daardoor worden de meeste deeltjes en kiemen die door de lucht worden vervoerd verwijderd, met als gevolg gezondere en zuiverdere lucht.

• Biocote® antimicrobiële en antibacteriële bescherming op basis van zilverionentechnologie. Deze ionen remmen de reproductie van micro-organismen in het product gedurende hun nuttige levensduur.

• Automatische uitschakeling na 30 seconden continu gebruik

• Laag geluidsniveau in zijn categorie (62 dBA in ECO-modus)

• Gemakkelijk te onderhouden. De hoofdafvoerpijp van het bad kan optioneel worden aangesloten om restwater van handdrogen te verwijderen.

 

Energie-efficiënt en mileubewust


 

 

Onze supersnelle en ultramoderne handdrogers verbruiken ongeveer 90% minder energie dan conventionele heteluchtdrogers.

Concentionele drogers verbruiken ongeveer 70 watt energie per droogcyclus, terwijl onze nieuwe generatie handdrogers tussen 0,6 en 4,2 watt per droogcyclus verbruiken.

De geavanceerde handdrogers van Mediclinics produceren 45 keer minder afval dan papieren handdoeken. Om u een voorbeeld te geven wat dat inhoud: eent typisch fastfoodrestaurant  gebruikt gemiddeld 910 kilo papieren handdoeken per jaar. Dit komt overeen met het kappen van 34 bomen. De handendrogers van Mediclinics zijn niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu.

 

                                                               Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!