Handenhygiëne training

Gepubliceerd op 4 december 2019 om 22:25

Zorg en infectiepreventie

 

Voor infectiepreventie in de zorg zijn onze hygiëneproducten uitermate geschikt. Voor inspectie en controle van reinigingen maar vooral voor handhygiënetrainingen.

Wij bieden in het kader van infectiepreventie:

  • Handenwastraining met behulp van UV
  • Handdesinfectietraining met behulp van UV
  • Inspectie en training schoonmaakpersoneel met UV
  • Hygienecontrole met behulp van UV licht

Meer weten over voeding in de zorg?

Voor meer informatie over onze dienstverlening met betrekking tot voeding in de zorg zoals bij de maaltijdverstrekking, broodserveerwagens, catering en (personeels)restaurants kijk bij de sectie horeca en catering.

Handenwas training

UV lotion kan gebruikt worden om handen te markeren als een soort onzichtbare verf maar welke knalgroen oplicht onder UV licht. De UV deeltjes gedragen zich net zoals als bacteriën en hopen zich op in de plooien en groeven van de huid. Alleen door grondig handenwassen zijn de UV deeltjes te verwijderen. Door met een UV-lamp de handen te beschijnen na het handenwassen is zichtbaar of de handen goed én geheel gewassen zijn. 

Handendesinfectie training

UV concentraat kan gebruikt worden voor training handdesinfectie. Het concentraat met blauwe UV deeltjes wordt aan de reguliere handdesinfectie of handalcohol toegevoegd. Na insmeren van de handen van het desinfectiemiddel wordt met UV licht zichtbaar gemaakt of alle delen van de hand 'geraakt' zijn en volledig ingesmeerd zijn. 

Inspectie en training schoonmaakpersoneel

Bij inspecties wordt gebruik gemaakt van de van nature fluoriserende eigenschappen van materialen. Bij trainingen worden opzettelijke vervuilingen aangebracht met UV-deeltjes met een specifieke fluoriserende kleur, zoals knalrood, blauw of groen. Deze zijn onzichtbaar met het blote oog maar lichten onder UV-licht fel op. Deze deeltjes zijn naar keuze een grondige reiniging of wassen met water eenvoudig te verwijderen. UV materialen op basis van vet zijn lastiger te verwijderen en daarmee geschikt voor toepassing in natte ruimten.

Door het toepassen van spelelementen zijn leuke, interactieve en vooral effectieve trainingen mogelijk.

Hygienecontrole met UV licht

Stofophoping, productresten en andere vervuilingen zijn direct zichtbaar onder UV licht en laten onmiddellijk zien of de reiniging goed is uitgevoerd. Met UV zijn methodefouten zichtbaar te maken zoals het stelselmatig missen van delen van het te reinigen oppervlak of het versmeren van vuil naar randen en hoeken. Ook toevallige fouten worden zichtbaar, als het meeste vuil verwijderd is, maar ergens een plaats gemist is.